Деси - ЙОГА ЛАТЕС

Името ми е Деси.Средното ми образование е екология.Винаги съм имала желание да влея енергията си в нещо хубаво и добро,което да ме зарежда и да споделям положителната си енергия с хората около мен.Дълго време се занимавах с фотография, но това в което наистина се преоткривам е йогалатеса.Тези занимания се превърнаха в мой начин на живот. Истински ме изпълниха с хармония и докараха щастието и здравето пред вратата ми.Чуствам се наистина пълноценна,защото преоткривам връзката със себе си и непрекъснато се зареждам с енергия ,която ми помага да се справя с психическия и физически стрес на забързания живот.Бих искала да споделя този метод с всеки от Вас.Независимо дали искате да подобрите само тялото си или да промените в положителна насока живота си,Йогалатес е подходящ за всеки и няма значние дали сте спортисти или никога не сте се занимавали със спорт.Заедно ще постигнем всичко, което искате да бъдете. Нима не са истина думите на Джоузеф Пилатес ‘‘ДОБРАТА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА И ЩАСТИЕТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОСТИГНАТ С ПОЖЕЛАНИЯ,НИТО МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ ’’.Аз знам,че времето и мотивацията не са в излишък на никой от нас,но бързите резултати наистина биха могли да спечелят доверието Ви към тази практика.

Заповядайте заедно да подобрим външният си вид с пилатес и да се потопим в зареждащата философия на йогата.Нека пробудим тялото и себе си за един по-добър живот!

ЙОГАЛАТЕС
„Движението през живота в хармония с всичко
съществуващо около нас и вътре в нас е постигането
на усещане за благополучие,а добрата физическа
форма е предпоставка за щастието’’
Джоузеф Пилатес

Йогалатес е метод, който включва в себе си пълния капацитет от упражнения на хатха йога и пилатес.

Какво е йога? Това е хиледолетна практика,чийто корени се губят назад във вековете.Един от най-системните текстове за йога са открити в книги датиращи на около 4000години.Йога не е спорт,но с практикуването ѝ всеки,независимо дали е човек, който не се е занимавал с физически упражнения или е добре трениран атлет, може да тонизира мусколите си и да поддържа стройна и гъвкава фигура,да придобие контрол над тялото и ума си, да стане силен и енергичен и едновременно да остане с будно съзнание и дух.Йога цели духовно усъвършенстване и реализация на потенцялът на всеки един.Хатха йога предтавлява основен йога път, според който самопознанието нараства чрез физически упражнения. Заниманията упражняват духа Ви заедно с мусколите, в цялото тяло не само определени групи. С редовна практика ще постигнете:

Какво представлява методът пилатес ? Неговият създател Джоузеф Пилатес е бил болнаво дете.Страдал е от астма, рахит и р ревматизъм.

Желанието му да преодолее тези заболявания го е накарало да търси метод, с който да укрепи и заздрави тялото и психиката си..Изучавал е източната и западната философия и видовете физически практики.Богатоте му познания и собственият му опит му позволили да създаде система от упражнения, които усъвършенствал през целият му живот. Джоузеф е достигнал до достолепната възраст 90 години,а упражненията му са подходящи за всеки. Методът му,прилаган в цял свят от танцьори, спортисти и ентусиасти, е крайно резултатен и се превръща в една изпитана формула за постигане на:

Вниквайки в максимата на Джоузеф Пилатес „Не е важно какво правиш, а как го правиш.„ ще омислим едни от основните принципи на метода-прецизност и плавност.Всяко движение има предназначение,няма статични и изолирани, асъсредоточение върху изпълнението на едно точно и съвършено движение,вместо да направим много,но неправилни.

Като заключение с практикуването на йогалатес усъвършенствате фигурата си и познанията за себе си, ставате по-самоуверени,придобивате по-добър самоконтрол, по-добро здраве и вътрешно спокойствие.